Kérj ajánlatot!

Hogyan működik a Google indexelés?

A Google indexelés egy alapvető folyamat, hiszen ez szükséges ahhoz, hogy weboldalunk megjelenjen a keresőóriás találatai között. Jelenleg ez a megjelenés nélkülözhetetlen ahhoz, hogy elérhetőek, láthatóak legyünk a weben, hiszen szinte mindenki a Google-t használja internetes keresésre. Hogyan működik a Google indexelés?

A Google működésének alapjai

Hogyan működik a Google indexelés? Ennek a kérdésnek a megválaszolásához először azt kell nagy vonalakban megérteni, hogyan mi a Google, hogyan működik a Google. A felhasználók által leginkább kedvelt internetes kereső gyors és (viszonylag) pontos válaszokat ad a feltett kérdésekre, megoldást kínál a problémákra. A keresésekre reagálva a Google egy hatalmas adatbázisból válogat, ahhoz, hogy a mi oldalunk bekerüljön ebbe az adatbázisba, a Google-nak „látnia kell”, ismernie a jellemzőit, a tartalmát. Ezt a megismerést jelenti az indexelés, amely több szakaszból áll. Tehát csak úgy szerepelhetünk egy Google keresés találatai között, ha megtörténik ez a megismerés, az indexelés, és ezáltal bekerülünk a nagy adatbázisba. Hogy ott hogyan helyezkedünk, milyen módszerekkel és trükkökkel igyekszünk előrébb kerülni a keresési sorban, az már másik lapra tartozik. Maradjunk egyelőre az első lépéseknél!

Google

Mi az a Googlebot?

A Googlebot a Google feltérképező robotja, amelynek az a dolga, hogy az internetes oldalakat megvizsgálja (feltérképezze), szerkezetük és tartalmuk alapján. Ezek az automatikus programok tehát feltérképezik weboldalunkat, és elhelyezik a Google által látott adatbázisban, azaz indexelik. Az indexelt oldalak ezt követően megjelenhetnek a Google keresési találatai között. Ez a folyamat hosszabb, akár több hétig, vagy hónapig is eltarthat, viszont elő lehet segíteni a felgyorsítását. Ez az oldaltérkép elkészítésétől kezdve egészen a technikai és tartalmi optimalizálásig terjed. Rengeteg apró, ámde fontos fogás létezik, amelyek segíthetnek a feltérképezésben és az indexelésben, hatékonyabbá tehetik a folyamatot.

Mit szeret és mit nem a kereső?

A Hogyan működik a Google indexelés? kérdésre tehát nagyjából megvan a válasz, nem ejtettünk viszont még szót arról, hogy a keresőóriás mit szeret és mit kevésbé. Nyilván ez azért fontos, mert előbbi oldalakat előrébb, a többit hátrébb jeleníti meg egy organikus keresés során. A feltérképezésnél, indexelésnél sem mindegy a weboldal gyorsasága (a lassan betöltődő oldalakat a felhasználók sem kedvelik), az oldal frissessége, lényeges, hogy gyakran jelennek meg rajta minőségi tartalmak. A Google nem szereti a duplikációt sem. A Google számos esetben sorolja hátrébb a keresési találatok között az értéktelen oldalakat, vagy meg sem jeleníti azokat a megfelelő paraméterek és jellemzők, s így az indexelés hiánya miatt.

Szeretnéd hatékonyan elindítani online kampányaid kötöttségek nélkül?

Google Partneri státuszunknak köszönhetően akár 120.000 Ft jóváírásban is részesülhetsz*! Tapasztald meg, milyen eredményeket érhetünk el, mielőtt elköteleződnél!

Emellett ingyenes SEO auditot is kapsz, amely során konkrét technikai és tartalmi javaslatokat adunk az oldalad hatékonyabbá tételéhez. További részletekért, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink bármelyikén!

*(amennyiben új fiók nyitásra kerül sor, és a költés a fióknyitástól számított 60 napon belül eléri a 120.000 Ft-ot)
Kapcsolat

Írj nekünk!

Vedd fel a kapcsolatot kollégáinkkal:

    Elolvastam és elfogadom az adsmedia.hu adatkezelési szabályzatát