Kérj ajánlatot!

Instagram hirdetéskezelés

Az Instagramot ma már senkinek sem kell bemutatni, a Facebook-háló része, mégis külön életet él, és ami a legfontosabb kiemelten kedvelt és látogatott online közösségi tér. Ezzel párhuzamosan remekül alkalmas arra, hogy hirdetéseket tegyünk rajta közzé, és a megfelelő szakértelemmel elhelyezett hirdetések/kampányok pedig fantasztikus utat képesek bejárni.

Hasonlít a Facebookhoz, de mégis más

A kedvelt kép-, és videómegosztó fiatalos és friss megjelenésével, iszonyatos népszerűségével a hirdetési piacot is megbolondította kicsit. Mivel a Facebook része, így egy sor dolog hasonlóan működik, mint a Facebookon. A hirdetések pontosan célozhatóak a számunkra leginkább elérni kívánt csoport számára, ehhez pedig különféle elemzési adatok állnak rendelkezésünkre. A felület a megszokott, azaz átlátható és kis gyakorlással könnyen kezelhető, ugyanakkor a hirdetések létrehozása, elindítása, gondozása – épp ahogyan a Facebook-nál – itt is szakértelmet igényel. Legyen bejegyzés kiemelés, vagy egy bonyolultabb, komolyabb kampány, mindent érdemes tervszerűen, végiggondoltam, illetve célorientáltan véghez vinni. Az Instagram új tereket ad a kreativitásnak, olyan formátumok állnak rendelkezésre, amelyek különlegességeit a felhasználó saját ötleteivel emelheti ki, így minden hirdetés egyedivé válhat.

Miért kell az Instagram, ha van Facebook?

Jogosan merül fel a kérdés. A válasz viszont egyszerű: az Instagramon olyanok célcsoportokat érhetünk el, akiket a „nagy testvéren” nem, vagy csak korlátozottan. Érdemes ezt a piacot kihasználni és belevenni az online stratégiába az Instagramot. Egyrészt nem veszíthetünk vele sokat, másfelől nagyot nyerhetünk. Az emberek jelentős időt töltenek naponta az Instagramon, amelyen többféleképpen (pl.: hírfolyamban, sztoriban) jeleníthető meg hirdetés.

Előtérben a vizualitás!

Az Instagram a szemnek készült, ezt kell figyelembe venni a hirdetésekkel kapcsolatban is. Ebben a színes, divatos, vibráló világban kreatív vizualitással lehet kitűnni, megmutatni magunkat, termékünket, szolgáltatásunkat reklámozni, bemutatni cégünket. Az Instagram egy friss és fiatalos felület, amely kiválóan használható üzleti célokra. Ügynökségünk feladata, hogy ebben a térben is megtalálja a partnere számára leginkább hatékony stratégiát és kampányt, ebben pedig a szakértelem mellett a lendületes kreativitás, a fiatalos szemléletmód is segíti.

Mi mutat a gyakorlat?

Nézzünk bele kicsit, hogyan fest egy-egy Instagram hirdetés! Az Instagramnál is a Facebook hirdetéskezelőjét használjuk, és többféle lehetőség tárul elénk. Hirdetőtől és céltól függ, hogy mihez nyúlunk, érdemes kialakítani egy előzetes stratégiát. Szakembereink természetesen mindent elmagyaráznak és folyamatosan segítséget nyújtanak. A fotók mellett videók létrehozására is van lehetőség, különböző kreatív kombinációkat lehet készíteni, a hirdetések megjelenése választható, story, galéria, feed, felfedezés, mind-mind remek tere az alkotó reklámozásnak.

Mi adhat egy jól működő kampány az Instagramon?

Az Instagram egy remekül használható felület az online marketingben, hiszen pontosan és kreatív módon lehet elérni olyan célcsoportokat, amelyeket másutt nem, vagy nehezebben. Az Instagram világa (ahogyan az online marketing egésze) folyamatos változásban van, aki képes ezeket a változásokat a lehető leggyorsabban és legjobban követni, az előnyre tesz szert. Az Ads Media szakértő módon képes erre, szakembereink folyamatosan követik a piaci trendeket annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabb reklámokat készítsék el a különböző felületekre.

Instagram hirdetéskezelés

Mennyibe került az Insta-hirdetés?

Az Instagram hirdetések költségkerete rugalmas módon kezelhető, akár naponta lehet módosítani a rászánt összeget. Az összeg nagysága pedig sok mindentől függ. Mi az üzleti terv? Milyen célközönséget szeretnénk meghatározni? Mekkora időintervallumban gondolkodunk? Ezek mellett függ a szolgáltatásunk, termékünk milyenségétől is. Ezek alapján érdemes belőni egy keretet, amely aztán tetszés, illetve az eredmények alapján változtatható.

Oldalkezelés, hirdetéskezelés

Az oldalkezelés és a hirdetéskezelés két különböző dolog, viszont kéz a kézben járnak. A közösségi médiában való szereplés, a bejegyzések létrehozása, a megfelelő szövegű és képi megjelenés mind-mind rendkívül fontos egy cég online jelenlétében. Az online megjelenés és az online marketing így képes szervesen együttműködni, sőt egy kampány úgy válik igazán hatékonnyá, ha ez a kapcsolat jól működik.

A célcsoportok meghatározása

Említettük, hogy a Facebook és az Instagram nagy előnye, hogy a hirdetéseknél nagyon jól lehet célcsoportot meghatározni. Ez azt is jelenti, hogy a felhasználók magatartása alapján lehet szűrni, az alapján, ki, mit cselekszik a közösségi felületeken. Ugyanakkor az internet más helyeire is „követhetjük” a felhasználót, például célozhatunk azokra, akik valamely weboldalakon (mondjuk a sajátunkon) vásároltak, érdeklődtek, kattintottak, stb…, illetve más adatbázisokat (például levelezőlista) is használhatunk ehhez a célzáshoz.

Az eredmények mérése

Az Instagram remek, jól kihasználható lehetőségeket biztosít hirdetési eredményeink mérésére. Fontos, hogy az analitikai lehetőségeket jól használjuk ki, hiszen ezekből kiindulva lehet leszűrni a tanulságokat és meghatározni a hogyan továbbot. Laikusként is el lehet sajátítani ezen funkciók használatát, ám a szakemberek természetesen még inkább ki tudják használni a felület nyújtotta lehetőségeket és a számokból, mérésékből kiindulva teszik hatékonyabbá a marketing kampányt.

Ilyen típusú hirdetéseket lehet létrehozni az Instagramon

Korábban már érintettük, hogy az Instagram többféle hirdetési formát kínál. Most nézzük meg ezeket kicsit bővebben!

1. Egyszerű fotós hirdetés

2. Story hirdetés

3. Videós hirdetés

4. Több fotós hirdetés

5. Explore hirdetés

6. Shopping hirdetés

A felsoroltak mellett egyéb lehetőségek is léteznek, illetve természetesen bejegyzéseink kiemelését is lehet ilyen célokra használni. A bejegyzések kiemelése ugyanakkor szűkösebb lehetőségeket tartogat, ha hirdetést hozunk létra, akkor több mindent tudunk beállítani és hangolni, emellett a bejegyzés kiemelés fapados megoldásnak tűnik. Utóbbi módszer előnye az egyszerűség és a gyorsaság.

Szakértelem, kooperáció, tesztelés, jó hirdetés

Az online marketing egyik alapköve, hogy semmi sincs kőbe vésve. Az igazán hatékony kampányok a szakértői munka és kooperáció mellett sokszor több próbálkozás és tesztelés eredményei. Érdemes egy-egy hirdetésből több verziót is elkészíteni, és akár apránként módosítani a különböző beállításokon és megjelenéseken. Az Ads Media természetesen az egész folyamatot képes menedzselni és a partnerek együttműködésével olyan kampányokat alkotni, amelyek elérik céljukat, jól működve növelik a profitot és emelik a vállalkozás ázsióját. Az igazán jó online marketing kampányok közös munka eredményei, ez, illetve nagy fokú kreativitás szükséges ahhoz, hogy az Instagram és társai által nyújtott lehetőségeket maximálisan kiaknázzuk.

Szeretnéd hatékonyan elindítani online kampányaid kötöttségek nélkül?

Most 1 hónapig ingyenes fiókindítást és kezelést biztosítunk Google Ads vagy Facebook kampányokhoz. Sőt Google Partneri státuszunknak köszönhetően akár 120.000 Ft jóváírásban is részesülhetsz*! Tapasztald meg, milyen eredményeket érhetünk el, mielőtt elköteleződnél!

Emellett ingyenes SEO auditot is kapsz, amely során konkrét technikai és tartalmi javaslatokat adunk az oldalad hatékonyabbá tételéhez. További részletekért, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink bármelyikén!

*(amennyiben új fiók nyitásra kerül sor, és a költés a fióknyitástól számított 60 napon belül eléri a 120.000 Ft-ot)
Kapcsolat

Írj nekünk!

Vedd fel a kapcsolatot kollégáinkkal:

    Elolvastam és elfogadom az adsmedia.hu adatkezelési szabályzatát