Kérj ajánlatot!

Mi a jó TikTok hirdetés titka?

Egyre többen használják a TikTokot, az egyik legújabb közösségi oldalt, mely a fiatalabb korosztály számára nyújt igazi kikapcsolódást. A rövid videók megosztására szolgáló felület órákra képes magához láncolni a gyerekeket anélkül, hogy komolyabb tartalmat láttak volna a TikTokon ezidő alatt.

Macskás videók, gasztro videók, hangutánzások, és kifigurázások tárhelye a TikTok, de mivel roppant népszerű és tényleg képes ottragadni az ember órákra, anélkül, hogy észre venne, hirdetési felületként is funkciónál. Nah, de ki tudhatja, hogy mi a jó TikTok hirdetés titka, amikor sokan még a lényegét sem értik a reels videómegosztónak? Újdonságnak mondható felületként még csak tapogatózunk a TikTok világában és ha nincs egy tizenéves gyerek a közelünkben, aki felvilágosítaná arról, miért is jó és mire használható a TikTok, akkor könnyen érdektelenségbe fulladhat az ismerkedés ezzel az oldallal.

A jó TikTok hirdetés nem látszik hirdetésnek!

Ha a TikTokon szeretnénk érvényesülni, rövid, lényegre törő és vicces videótartalmat kell készítenünk, lehetőleg profin megszerkesztve, filterekkel, animációkkal színesítve. Ha itt szeretnénk hirdetni, nem tehetjük azt túl direkt módon, ugyanis ezen a felületen a legkevésbé tolerálja a felhasználó a fizetett hirdetési tartalmat, tehát úgy kell hirdetnünk magunkat és a videónkat, hogy az ne legyen túl direkt és tökéletesen beleolvadjon a többi TikTok tartalom közé. A fiatalok a „legkegyetlenebbek” a hirdetésekkel, egy ezred másodperc alatt tovább pörgetnek, ha nem köti le őket az adott tartalom. Így hát igen komoly kihívást jelent a jó TikTok hirdetés elkészítése.

A jó TikTok hirdetés alkalmazkodik a platformhoz

A TikTok tökéletes példája annak, hogy a mai, rohanó világban másodpercek alatt változnak a trendek és a népszerű tartalmak. Egy-egy baki után pillanatok alatt felkerül egy mém a világhálóra és néhány óráig, ezen röhög a világ. Lásd a világbajnoki meccsek nagy meglepetéseit, a váratlan kiesőket, a kihagyott büntetőket, vagy a messzire rúgott labdákat, melyből azonnal paródia készül és bejárja a világháló minden felületét. Az internet népe senkit nem kímél, a TikTok pedig az egyik legalkalmasabb felület a gyors videómegosztásra, melyben valami szórakoztató tartalom jelenik meg. Ezt kell tükröznie a jó TikTok hirdetésnek is. Tudnunk kell ugyanazt a tartalmat jól eladni a Facebook, az Instagram és a TikTok felületeken az adott platform sajátosságait és egyedi célközönségét, felhasználóit megszólítva.

TikTok hirdetés

Mitől lesz jó a TikTok videód?

És a legfontosabb, amitől jó TikTok hirdetés készül: emberközpontúság! Igen, a TikTok egyik előnye, hogy a felhasználó közvetlen kapcsolatot alakíthat ki egy adott oldallal, például egy márkával, aki videóban válaszolhat az adott személynek úgy, hogy közben újabb milliós eléréseket hoz a saját oldalának. Ez a tartalomkészítési módszer úgy segíthet egy márkának terjeszkedni, hogy különösebb energiát nem is kell befektetnie, csak tudnia kell a TikTok nyelvén szólni a TikTok használóihoz egy jó TikTok hirdetés segítségével.

Hogyan válasszunk kapmányt a jó TikTok hirdetés mellé?

Ha a forgalomterelés a célunk, a traffic a nekünk való hirdetési forma, ha azonban azt szereznénk, hogy minél többet eladjunk az adott termékből, akkor a conversion kampányt érdemes kiválasztani. A Facebook már profi abban, hogy a feladott hirdetésünk mellé meghozza a potenciális vevőt, de a TikTok még nem tart itt, így az automatikus célzás még nem megy neki a célközönség kiválasztásakor. A TikTok hirdetés ennek ellenére nem olcsó, napi minimum 20 eurót kell ráfordítani, ha jó TikTok hirdetés feladása a cél.

A rövid szöveggel és kulcsszavakkal ellátott hirdetést nem érdemes négy napnál tovább fizetni a már sokat emlegetett gyorsan változó felhasználói felület miatt.

A jó TikTok hirdetéshez tehát semmi más nem kell, mint kreativitás és a fantáziánk szárnyalása. Sok-sok gyakorlással bárki beletanulhat, de a mai fiataloknak a kisujjukban van a jó TikTok hirdetés készítése, így érdemes őket megkérdezni, milyen javaslataik vannak ennek a felületnek a tartalomgyártására.

Kapcsolat

Írj nekünk!

Vedd fel a kapcsolatot kollégáinkkal:

    Elolvastam és elfogadom az adsmedia.hu adatkezelési szabályzatát