Kérj ajánlatot!

Miért fontosak a hashtagek?

A hashtagek működése rendkívül egyszerű elven alapul, létrehozni is könnyű őket, jól használni mégsem mindenki tudja ezt az eszközt. Pedig nagyon hasznosak tudnak lenni. Miért fontosak a hashtagek?

Mik azok a hashtagek?

A hashtag általában csak egy szó, vagy egy kifejezés. Ezen szavak és kifejezések közös jellemzője, hogy # jellel kezdődnek. Nincsenek benne szóközök, speciális karakterek, ékezetek. Egyszerű és mégis nagyszerű dolog. Na, de miért, mit tud egy hashtag? Az adott szó, vagy kifejezés a # jellel kiegészülve linkké válik. Ha valaki rákattint erre a linkre, az adott témában megtalálja a többi tartalmat is. Azaz a hashtag egy remek navigációs eszköz az interneten, elsősorban a közösségi média különböző platformjain (Twitter, Facebook, YouTube, Instagram, TikTok) használjuk. De nem csak a felhasználók számára értékes dolog. Miért fontosak a hashtagek azok számára, akik szeretnének hirdetni, vagy eladni valamit, másként fogalmazva: miként lehet a hashtageket jól alkalmazni az online marketing területén?

hashtag

Nem annyira egyszerű, mint amilyennek tűnik

A hashtagek használata pofonegyszerű, legalábbis úgy tűnik. Azonban ez nem feltétlenül van így, ahhoz, hogy hasznos legyen számunkra, átgondoltan kell létrehoznunk és kezelnünk őket. Az egyik legfontosabb dolog, hogy a kevesebb több, azaz nem éri meg túl sok hashtageket használni, ezt sokszor az adott platform tiltja is. Bőven elég néhány darab és természetesen azoknál sem mindegy, hogy milyenek. Milyen a jó hashtag? Összefoglalva elmondható, hogy a jó hashtag egyszerre egyedi, ugyanakkor nem annyira bonyolult, hiszen utóbbiakra senki sem keres rá. Tehát olyan szóra, vagy szóösszetételre van szükségünk, amelyek megragadnak a felhasználók emlékezetében, jól kereshetőek, ugyanakkor célzottak, segítségükkel beazonosíthatóak vagyunk, hirdetésünkhöz, kampányunkhoz passzolnak. Nem kell mindenhová kényszeresen hashtaget tenni, csak olyan bejegyzésekhez, amelyeknél indokolt, ahol tudjuk, hogy lesz reakció, aktivitás.

Miért fontosak a hashtagek?

Sokaknak ez csak játék a szavakkal, kifejezésekkel, mások viszont tudatosan használják a hashtaget. Számukra miért fontosak a hashtagek? A hashtagek azért fontosak, mert segítségükkel magunkhoz csábíthatjuk a felhasználókat, nagyobb forgalmat bonyolíthatunk le, és ezt üzletileg is kamatoztathatjuk. Ahogy említettük, ehhez hatékonyan működő hashtagekre van szükségünk, és ezeket nem mindig könnyű megtalálni. Az egyik legfontosabb dolog az egyezés, azaz olyan hashtagek megalkotása, megtalálása, amelyek passzolnak az általunk kínált tartalomhoz, szolgáltatáshoz, termékhez. Érdemes körülnézni a konkurenciánál, vagy a divatos tartalmak, trendek között, hiszen átvehetünk hashtageket, illetve új ötleteket is meríthetünk általuk.

Szeretnéd hatékonyan elindítani online kampányaid kötöttségek nélkül?

Google Partneri státuszunknak köszönhetően akár 120.000 Ft jóváírásban is részesülhetsz*! Tapasztald meg, milyen eredményeket érhetünk el, mielőtt elköteleződnél!

Emellett ingyenes SEO auditot is kapsz, amely során konkrét technikai és tartalmi javaslatokat adunk az oldalad hatékonyabbá tételéhez. További részletekért, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink bármelyikén!

*(amennyiben új fiók nyitásra kerül sor, és a költés a fióknyitástól számított 60 napon belül eléri a 120.000 Ft-ot)
Kapcsolat

Írj nekünk!

Vedd fel a kapcsolatot kollégáinkkal:

    Elolvastam és elfogadom az adsmedia.hu adatkezelési szabályzatát