Kérj ajánlatot!

Így készíthetsz jól konvertáló landing oldalt

Nem mindig könnyű jól konvertáló landig oldalt készíteni, emiatt most összeszedtünk néhány dolgot, amely segíthet abban, hogy weboldalunk összhangban legyen hirdetésünkkel, megfeleljen a követelményeknek.

Passzoljon a hirdetéshez

A jó landing oldal alapvető elem egy precízen megtervezett és hatékony online marketing stratégiában. Hirdetéseink célpontjának több olyan követelménynek is meg kell felelnie, amelyek közelebb juttatnak céljainkhoz, azaz ahhoz, hogy elérjük a látogatók aktivitását. Ahhoz, hogy konverzióink teljesüljenek. Az első és legfontosabb az, hogy olyan látogatókat vonzzunk be, akiknek olyan problémájuk van, amelyre pontosan mi kínáljuk a megoldást. Ehhez elsősorban az szükséges, hogy a hirdetés és a landing oldal passzoljon egymáshoz. Ha megvan az összhang, mind tartalomban, mind vizuálisan, akkor megnyílik az út afelé, hogy jól konvertáló landing oldalt hozzunk létre.

Megoldás, gyorsan és egyszerűen

Mi a titka annak, hogy jól konvertáló landing oldalt érjünk el? Fontos dolog, az ügyfél az oldalra érkezve egyből azt érezze, hogy jó helyen járt. A hirdetés jó helyre hozta, egy olyan informatív, de átlátható, könnyen kezelhető oldalra, amely segítségével gyorsan megoldást talál problémájára. A megoldás, a gyorsaság és az egyszerűség olyan kulcsfogalmak, amelyek nagyon fontosak az ügyfelek számára. Ha a látogató azt tapasztalja már az első benyomásra, hogy az oldal, ahová érkezett ezekkel a jellemzőkkel bír, akkor könnyeben válik aktívvá, felhasználóvá, vásárlóvá.

landing oldal

Tartalom és kínálat is kell

A jól konvertáló landing oldalt tehát úgy jellemezhetjük, hogy adott hirdetéshez passzoló, szép, átlátható és egyszerű. Érdemes az egyszerűséget előtérbe helyezni, ami azt is jelenti, hogy a látogató rögtön az oldalra lépve tudjon cselekedni (ha szeretne), ne kelljen görgetnie és menükben turkálnia. Legalábbis a lehető kevesebbet. Az egyszerűség persze nem azt jelenti, hogy a landing oldal nem ad tartalmat, élményt, vagy akár szórakozást. Ennek az ellenkezője kell, hogy igaz legyen. A látogató akár azonnal megoldhatja problémáját, ugyanakkor bele is mélyedhet a szolgáltatásba, érezze azt, hogy profizmussal és bő kínálattal áll szemben. A képek, a videók és a különböző vizuális technikák mind fontos szolgálatot tehetnek, ha jól és kreatívan használjuk őket.

A közösség ereje sokat számít

A látogatók – ahogy említettük – megoldást, gyorsaságot, egyszerűséget, jól használhatóságot várnak el a landing oldaltól, amelynek megjelenésében és tartalmában is tükröznie kell azt, hogy képes erre. Hogy érjük ezt el? A fent említetteken kívül akad még néhány jól bevált technika. A tipikus marketing szövegek helyet legyünk lényegre törőek és gyakorlatiasak. Például: mutassuk be szolgáltatásunk működését, azt, hogy mit kínálunk, használjuk az elégedett vásárlók véleményét, mert a közösség húzóereje sokat számíthat.

Szükséges optimalizálni

A jól konvertáló landing oldalt természetesen optimalizálni kell, azaz fontos, hogy minden eszközön megfelelően (és gyorsan) használható legyen. Terméktől és szolgáltatástól függ, de a legtöbbször alapvető fontosságú, hogy mobileszközön „jól fussunk”, hiszen az emberek jelentős része ma már ideje jelentős részét okostelefonos böngészéssel tölti.

Nem biztos, hogy elsőre sikerül

Nem legyünk zavarban attól, hogy a landing oldalunk elsőre, vagy másodikra nem sikerült tökéletesre. Próbálkozzunk, teszteljünk, sokszor ugyanis épp ez hozza meg a kívánt végcélt: egy jól konvertáló landing oldalt.

Kapcsolat

Írj nekünk!

Vedd fel a kapcsolatot kollégáinkkal:

    Elolvastam és elfogadom az adsmedia.hu adatkezelési szabályzatát