Kérj ajánlatot!

Így készíthetsz jól konvertáló landing oldalt

Nem mindig könnyű jól konvertáló landig oldalt készíteni, emiatt most összeszedtünk néhány dolgot, amely segíthet abban, hogy weboldalunk összhangban legyen hirdetésünkkel, megfeleljen a követelményeknek.

Passzoljon a hirdetéshez

A jó landing oldal alapvető elem egy precízen megtervezett és hatékony online marketing stratégiában. Hirdetéseink célpontjának több olyan követelménynek is meg kell felelnie, amelyek közelebb juttatnak céljainkhoz, azaz ahhoz, hogy elérjük a látogatók aktivitását. Ahhoz, hogy konverzióink teljesüljenek. Az első és legfontosabb az, hogy olyan látogatókat vonzzunk be, akiknek olyan problémájuk van, amelyre pontosan mi kínáljuk a megoldást. Ehhez elsősorban az szükséges, hogy a hirdetés és a landing oldal passzoljon egymáshoz. Ha megvan az összhang, mind tartalomban, mind vizuálisan, akkor megnyílik az út afelé, hogy jól konvertáló landing oldalt hozzunk létre.

Megoldás, gyorsan és egyszerűen

Mi a titka annak, hogy jól konvertáló landing oldalt érjünk el? Fontos dolog, az ügyfél az oldalra érkezve egyből azt érezze, hogy jó helyen járt. A hirdetés jó helyre hozta, egy olyan informatív, de átlátható, könnyen kezelhető oldalra, amely segítségével gyorsan megoldást talál problémájára. A megoldás, a gyorsaság és az egyszerűség olyan kulcsfogalmak, amelyek nagyon fontosak az ügyfelek számára. Ha a látogató azt tapasztalja már az első benyomásra, hogy az oldal, ahová érkezett ezekkel a jellemzőkkel bír, akkor könnyeben válik aktívvá, felhasználóvá, vásárlóvá.

landing oldal

Tartalom és kínálat is kell

A jól konvertáló landing oldalt tehát úgy jellemezhetjük, hogy adott hirdetéshez passzoló, szép, átlátható és egyszerű. Érdemes az egyszerűséget előtérbe helyezni, ami azt is jelenti, hogy a látogató rögtön az oldalra lépve tudjon cselekedni (ha szeretne), ne kelljen görgetnie és menükben turkálnia. Legalábbis a lehető kevesebbet. Az egyszerűség persze nem azt jelenti, hogy a landing oldal nem ad tartalmat, élményt, vagy akár szórakozást. Ennek az ellenkezője kell, hogy igaz legyen. A látogató akár azonnal megoldhatja problémáját, ugyanakkor bele is mélyedhet a szolgáltatásba, érezze azt, hogy profizmussal és bő kínálattal áll szemben. A képek, a videók és a különböző vizuális technikák mind fontos szolgálatot tehetnek, ha jól és kreatívan használjuk őket.

A közösség ereje sokat számít

A látogatók – ahogy említettük – megoldást, gyorsaságot, egyszerűséget, jól használhatóságot várnak el a landing oldaltól, amelynek megjelenésében és tartalmában is tükröznie kell azt, hogy képes erre. Hogy érjük ezt el? A fent említetteken kívül akad még néhány jól bevált technika. A tipikus marketing szövegek helyet legyünk lényegre törőek és gyakorlatiasak. Például: mutassuk be szolgáltatásunk működését, azt, hogy mit kínálunk, használjuk az elégedett vásárlók véleményét, mert a közösség húzóereje sokat számíthat.

Szükséges optimalizálni

A jól konvertáló landing oldalt természetesen optimalizálni kell, azaz fontos, hogy minden eszközön megfelelően (és gyorsan) használható legyen. Terméktől és szolgáltatástól függ, de a legtöbbször alapvető fontosságú, hogy mobileszközön „jól fussunk”, hiszen az emberek jelentős része ma már ideje jelentős részét okostelefonos böngészéssel tölti.

Nem biztos, hogy elsőre sikerül

Nem legyünk zavarban attól, hogy a landing oldalunk elsőre, vagy másodikra nem sikerült tökéletesre. Próbálkozzunk, teszteljünk, sokszor ugyanis épp ez hozza meg a kívánt végcélt: egy jól konvertáló landing oldalt.

Szeretnéd hatékonyan elindítani online kampányaid kötöttségek nélkül?

Google Partneri státuszunknak köszönhetően akár 120.000 Ft jóváírásban is részesülhetsz*! Tapasztald meg, milyen eredményeket érhetünk el, mielőtt elköteleződnél!

Emellett ingyenes SEO auditot is kapsz, amely során konkrét technikai és tartalmi javaslatokat adunk az oldalad hatékonyabbá tételéhez. További részletekért, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink bármelyikén!

*(amennyiben új fiók nyitásra kerül sor, és a költés a fióknyitástól számított 60 napon belül eléri a 120.000 Ft-ot)
Kapcsolat

Írj nekünk!

Vedd fel a kapcsolatot kollégáinkkal:

    Elolvastam és elfogadom az adsmedia.hu adatkezelési szabályzatát