Kérj ajánlatot!

Így szervezz nyereményjátékot a Facebookon!

Ajándékot kapni, vagy nyerni mindenki szeret. Főleg, ha különösebb erőfeszítést sem kell ezért tennie, sőt otthon, a kanapén ülve, vagy a buszon utazva is játékba szállhat egy Facebook oldalon. Elindítani egy nyereményjátékot a Facebookon szinte mindig jó ötlet, de kérdés, hogy mikor és hogyan érdemes ezt megtenni, hogy az sikeres és hatékony legyen. Ehhez adunk most tippeket: mire figyelj, ha meghirdetsz egy nyereményjátékot a Facebookon.

A legtöbb vállalkozó azért indít nyereményjátékot a Facebookon, hogy követőbázist építsen, új ügyfeleket szerezzen, miközben önmagát népszerűsíti. Emellett a meglévő kedvelők figyelmét is felkeltheti újra, vagy emlékeztetheti az oldalra, ahonnan korábban már vásároltak. Tehát mindenképp érdemes egy nyereményjátékot a Facebookon indítani, de nem csak úgy hűbelebalázs módjára és elhamarkodottan, hanem észszerűen és jól átgondoltan kell azt megtenni.

Ne kínáljunk túl apróságot!

Nem fogják komolyan venni a nyereményjátékot a Facebookon, ha az nem valódi nyeremény. Úgy értve, hogy egy könyvesbolt például felkínálja, hogy ha 100 könyvet vásárolsz nála, kapsz egy könyvjelzőt. Nem fogsz ezért 100 könyvet megvenni, de ha a 5 könyv megvásárlása után kapsz egy kupont a következő vásárlásodhoz, netán választhatsz egy hatodikat kedvezményesen, akkor már megéri játszani. Ne bagatellizáld el és ne legyél kicsinyes, amikor meghirdetsz egy nyereményjátékot a Facebookon. Ne félj befektetni egy terméket azért, hogy utána a sokszorosát visszahozza neked új ügyfelek formájában! Olyan terméket kínálj a nyereményjátékban, amelyre büszke vagy, amely jellemez téged és a cégedet, amelytől egyedi a kínálatod.

Határozd meg a céljaidat a versennyel!

Persze azt kell éreztetned az oldaladon, hogy a nyereményjáték a vevőért van, nem pedig érted, de nyilván te is azért hirdeted meg a nyereményjátékot a Facebookon, mert terveid vannak: új követőket szeretnél az oldaladnak, úgy vásárlókat szeretnél szerezni, a hírleveled feliratkozóit szeretnéd növelni, vagy egy általad szervezett eseményre szeretnél több résztvevőt szerezni. Neked kell meghatározni, hogy mi a célod, miért indítasz nyereményjátékot a Facebookon. Persze az sem utolsó szempont, ha egy új terméket, vagy szolgáltatást indítottál és ennek szeretnél egy kis reklámot.

Pontosan határozd meg a játék menetét és egyértelműen írd le a nevezési feltételeket!

Neked kell eldönteni, hogy az oldalad követése, az új követők meghívása, egy adott poszt megosztása, likeolása, vagy kommentelés a játékban részvétel feltétele. Azzal is indíthatsz nyereményjátékot a Facebookon, hogy az üzletedben vásárolt termékről, meghatározott hashtaggel töltsenek fel fotót a vásárlóid, taggelve az oldaladat. Persze össze is foghattok más oldalakkal és egymás követését is kérhetitek a játékban, de a lényeg, hogy ne kérj túl sokat. Biztosan nem vesznek komolyan egy nyereményjátékot a Facebookon, mely azt kéri, hogy kövesd, likeold, oszd meg, kommenteld, kövess 5 másik oldalt és tölts fel saját fotót a termékeddel egyszerre!

Facebook nyereményjáték

Ne hagyd magára a nyereményjátékot!

Nem elég csak kiposztolni és várni a sok kommentet és megosztást, hanem visszacsatolást kell adni a játékban résztvevők felé. Kommenteket szivecskézni, vagy likeolni kell az oldalad nevében, tehát reagálj a versenyzők felé, vagy ha hosszú a játékidő, akkor érdemes újra és újra posztolni a játékra való felhívást.

Népszerűsítsd a nyereményjátékodat!

Persze a megosztásokkal és kommentekkel szárnyalni fog az elérésed, de ehhez az is kell, hogy mindig jól látható legyen a játék. Rögzítsd felül a hírfolyamodban, hogy az oldaladra látogatva az első bejegyzés legyen, ami szembejön. Egészen addig hagyd ott a rajzszög ikont a posztod mellett, míg a nyereményjáték tart és a sorsolás, illetve a játék nyertesének kihirdetése meg nem történik. A sorsolásra számos alkalmazás létezik, ha ezt videóban rögzíted, még hitelesebbé válik a játékod. Vagy élő videóban, előre beharangozott időpontban egy hagyományos, „cetlis” névkihúzásos sorsoláson is kihirdetheted a győztest.

A nyertes kiértesítése után érdemes bemutatni egy új posztban azt is, ahogy a nyertes átveszi nyereményét, felhasználja azt. Ezzel hitelesebbé válik az oldalad és megígérheted, hogy a nagy sikerre való tekintettel hamarosan meghirdetsz egy új nyereményjátékot a Facebookon, érdemes lesz folyamatosan csekkolni az oldaladat, ezáltal fenntartod a folyamatos érdeklődést azoknál, akik nagyon szerettek volna nyerni, de most nem nekik kedvezett a szerencse. Nem beszélve arról, hogy azok is feléd lesznek fél szemmel, akik új követőként, most ismerkednek az oldaladdal és a termékeiddel. A nyereményjáték után érdemes belehúzni a posztolásba, bemutatni az újdonságokat és a legnépszerűbb termékeket, hogy az újonnan érkezett rajongók még inkább vágyjanak a termékeidre és vásároljanak tőled, hiába nem ők nyertek.

Kapcsolat

Írj nekünk!

Vedd fel a kapcsolatot kollégáinkkal:

    Elolvastam és elfogadom az adsmedia.hu adatkezelési szabályzatát